"Кисел с плодове от компот"

Как се прави кисел с плодове от компот?

Добавена в
  • Сладки и кексове
  • сладки
  • кексове
  • готварски рецепти
  • рецепти

Pavlin Nikolov
 потребител  Pavlin Nikolov отговорете на 21 Авг. 2013

 

1 отговор

Гласувайте отговор Оценявам този отговор [0] Не съм доволен от този отговор [0]
Elica Panayotova
 потребител Elica Panayotova отговори на въпрос на 21 Авг. 2013
Продукти:
1 буркан компот
3-4 с.л. нишесте
2 ч.ч. прясно сварено и прецедено мляко
1/2 ч.ч. захар на пясък

Начин на приготвяне:
Нишестето се разтваря в 1 ч.ч. студена вода. Изцежда се сокът от компота, а плодовете се слагат в гевгира да се отцедят. Млякото се загрява и в него се разтопява захарта. Прибавя се нишестето. Сместа се вари, докато започне да се сгъстява, като непрекъснато се разбърква се добре и се изсипва в купичка. Гарнира се с изцедените плодове и се слага в хладилника да се стегне.


 
Имейл RSS Facebook Споделете опит
clubgotvarskirecepti.bg
ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ
  • Вегетариански ястия
  • Консерви и туршии
  • Месни ястия
  • Напитки
  • Полезни съвети
  • Риби и морски дарове
  • Салати
  • Световна кухня
  • Сладки и кексове
  • Супи
  • Тестени изделия
  • Торти
Категории на статии
  • Вегетариански ястия
  • Консерви и туршии
  • Месни ястия
  • Напитки
  • Паста
  • Полезни съвети
  • Риби и морски дарове
  • Салати
  • Сладки и кексове
  • Супи
  • Тестени изделия
  • Чуждестранна кухня