Задушено месо от сърна

Clubgotvarskirecepti.bg ID въпрос


Продукти:
1500 грама месо от бут или плешка
1 ч.ч свинска мас или растително масло
10-12 тънки филии от солена сланина
1 глава кромид лук
3-4 моркова
1/4 глава керевиз
1 връзка магданоз
2-3 с.л. доматено пюре
1 ч.ч. червено вино
1 глава чеснов лук
брашно
сол
черен пипер
чубрица
бахар 
няколко гъби
2 с.л. горски плодове


Начин на приготвяне:
Месото се почиства от подкожната мазнина, ципи и сухожилия, начуква се, нарязва се на порционни парчета и се поставя в марината за 48 часа, приготвена от посочените продукти. Изважда се, подсушава се и се шпикова с ивички от сланината, завързва се се стегнато с конец, като към всяко парче се прикрепва по 1/2 дафинов лист, наръсва се с черен пипер и се изпържва от двете страни в загрята мазнина. След изваждането на месото в същата мазнина се задушава около изваждането на месото в същата мазнина се задушават около 1/2 част ситно нарязаните ароматни корени и листа, лукът и гъбите, нарязани на ситно, горските плодове и доматеното пюре, като от време на време се прибавя по няколко лъжици бульон. Връху задушения зеленчук се нареждат едно до друго парчетата месо и се прибавят подправките, твърдите съставки и част от течната марината. захлупват се плътно с капак и се задушават на умерен огън около 1 час, като, ако е необходимо се добавя по малко бульон или марината. Задушеното месо се изважда в топпла чиния, за да се освободи от конците и се охлади. Към претрития сос се прибавя 1 с.л. брашно, размито във виното. Сосът се подправя на вкус със сол и захар, кипва се и след 4-5 минути се изсипва върху разпределеното месо. 
Подходяща гарнитура към ястието са картофи или тестени изделия, сварени и полети с разтопно масло, задушен ориз, кисели краставички. 
Отделно се поднасят салата по избор и компот от боровинки или касис. 
Сосът след отстраняването му от огъня може да бъде застроен със сметана. 

Свързани статии:

Проследени новини:




Да, искам да се абонирам и да получавам информация за продуктите, услугите, събитията и т.н., предлагани от Рентроп & Стратон. Срокове и условия за ползване на сайта Информационна бележка

Абонамент за newsletter Абонирай се БЕЗПЛАТНО за
Newsletter clubgotvarskirecepti.bg

за да получавате най-новата информация и анализи по темите, които Ви интересуват!

Коментари
0 Коментари




 
 
Имейл RSS Facebook Споделете опит
clubgotvarskirecepti.bg
ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ
  • Вегетариански ястия
  • Консерви и туршии
  • Месни ястия
  • Напитки
  • Полезни съвети
  • Риби и морски дарове
  • Салати
  • Световна кухня
  • Сладки и кексове
  • Супи
  • Тестени изделия
  • Торти
Категории на статии
  • Вегетариански ястия
  • Консерви и туршии
  • Месни ястия
  • Напитки
  • Паста
  • Полезни съвети
  • Риби и морски дарове
  • Салати
  • Сладки и кексове
  • Супи
  • Тестени изделия
  • Чуждестранна кухня