"Варене на боб"

Сложих да си варя боб, но той стана  твърд. Какъв е проблема?
Как се вари боб?

Добавена в
  • Вегетариански ястия
  • боб
  • варене на боб
  • готвене на боб
  • готварски рецепти

Тодор Стоянов
 потребител  Тодор Стоянов отговорете на 14 Ян. 2013

 

1 отговор

Гласувайте отговор Оценявам този отговор [0] Не съм доволен от този отговор [0]
Мирослава Милкова
 потребител Мирослава Милкова отговори на въпрос на 14 Ян. 2013
Много е важно при варене на боб да прибавите солта, след като боба се свари, ако го прибавите преди това ще стане твърд. Както е важно да смените водата на боба докато варите. Ето една рецепта за варене на боб:

За 4 порции:
Необходими продукти: 1,5 чаени чаши фасул
1 глава кромид лук
3 скилидки чесън
1 супена лъжица брашно
3 супени лъжици олио
2 супена лъжица нарязан на ситно пресен джоджан
сол
черен пипер
черве пипер
1 лютива пиперка

Фасулът се накисва от вечерта. На другия ден се вари в малко вода само с лютивата пиперка до омекване. Сгорещява се олиото и в него се задушава до прозрачност ситно нарязания лук. Прибавя се отцедения фасул заедно с магданоза и стрития със сол чесън. Ястието се залива с 1 чаена чаша от водата, в която е врял фасулът, кипва се, наръсва се с пипер по избор и се оттегля от огъня. Поднася се със салата от кисело зеле с маслини и праз лук.


 
Имейл RSS Facebook Споделете опит
clubgotvarskirecepti.bg
ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ
  • Вегетариански ястия
  • Консерви и туршии
  • Месни ястия
  • Напитки
  • Полезни съвети
  • Риби и морски дарове
  • Салати
  • Световна кухня
  • Сладки и кексове
  • Супи
  • Тестени изделия
  • Торти
Категории на статии
  • Вегетариански ястия
  • Консерви и туршии
  • Месни ястия
  • Напитки
  • Паста
  • Полезни съвети
  • Риби и морски дарове
  • Салати
  • Сладки и кексове
  • Супи
  • Тестени изделия
  • Чуждестранна кухня